Utbildning om mat och cancer

För patienter är cancerprevention och cancerrehabilitering avgörande för livskvalitén. Hälso- och sjukvården står därför inför stora utmaningar och professionen har en mycket viktig roll i att stödja patienterna.
Under denna förmiddag får du aktuell kunskap om hur maten kan påverka risken att utveckla cancersjukdom, vilka kostrekommendationer som ges i preventivt syfte och hur du som hälso- och sjukvårdspersonal bemöter frågor från patienter om mat och cancer. Föreläsare är Emma Nisukangas från Dietisternas riksförbund.

28 september 09:00 - 12:00

Major Groove, Norrlands universitetssjukhus eller via video

Kostnad: Kostnadsfritt att delta i utbildningen

Anmälan:ANMÄL DIG senast 21/9 via denna länk

Lokaler

Västernorrland Sundsvall: Aulan

Örnsköldsvik: Falken

Sollefteå: Ledningscentralen

Norrbotten Ange Norrbotten, flera lokaler finns bokade

Jämtland Östersund, konferensrum Länsman, samt några hälsocentraler i länet

Västerbotten Skellefteå: Skellefteå lasarett, Blåbäret/Hallonet

Umeå: Norrlands universitetssjukhus, Major Groove (Föreläsaren finns i Umeå)

Lycksele: Lycksele lasarett, Videokonferens 1

Anmälningsbekräftelse och mer information kommer att skickas ut efter den 21 september 2017.

För att delta via videouppkoppling:

Ring upp videonummer 1247080 inom Sjunet, övriga ringer 1247080@vll.se

Vid tekniska problem vänd er till respektive landstings/regions supportorganisation

Västerbotten 090-785 90 90

Norrbotten 0920-710 10 val 3

Västernorrland 060-18 20 90

Jämtland Härjedalen 063-15 49 00

Vid frågor kontakta:

Cecilia Hellberg cecilia.hellberg@vll.se

Anne-Li Isaxon anne-Li.Isaxon@norrbotten.se

Elisabeth Strömblad elisabeth.stromblad@regionjh.se

Johannes Dock johannes.dock@lvn.se

Varmt välkommen!

Sidan uppdaterad: 8 september 2017