RCC i samverkan söker en webbkommunikatör

Med anställning och placering hos Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i centrala Stockholm söker Regionala cancercentrum i samverkan en erfaren webbkommunikatör. Vi erbjuder en utvecklande möjlighet att jobba med ett livsviktigt och angeläget område som berör stora delar av vår befolkning.

Arbetsplatsbeskrivning

Regionala cancercentrum (RCC) är landstingens och regionernas kunskapsorganisation inom cancerområdet. Tillsammans med landsting och regioner arbetar RCC för en mer patientfokuserad, tillgänglig och jämlik cancervård. 

De sex regionala cancercentrumen har sitt nationella samordningskansli vid Sveriges Kommuner och Landsting, som är kommunernas, landstingens och regionernas medlemsorganisation. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver SKL medlemmarnas frågor och erbjuder stöd och service.

Tjänsten som RCCs webbkommunikatör är en tillsvidareanställning vid SKLs avdelning för kommunikation, som ansvarar för att driva opinion kring viktiga frågor som rör medlemmars verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med övriga i cancerteamet på avdelningen för vård och omsorg kommer du att arbeta med den nationella cancerstrategin och satsningen på kortare väntetider i cancervården. Du kommer att samarbeta mycket och nära med de sex regionala cancercentrumen i landet.

Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att arbeta med RCCs gemensamma webbplats, www.cancercentrum.se. Du är huvudredaktör och motor i den samlade webbredaktion, som utgörs av RCCs regionala kommunikatörer och du kommer att jobba med innehållet på webbplatsen samt med utveckling och support. En stor del av kommunikationsinnehållet på sajten handlar om den nationella satsningen för kortare väntetider i cancervården – Varje dag räknas!

På www.cancercentrum.se och www.skl.se/cancervard kan du läsa mer om vårt uppdrag kring den nationella cancerstrategin.

Kvalifikationer

Den vi söker ska ha

  • Högskoleexamen eller motsvarande inom kommunikation.
  • Flera års erfarenhet av att arbeta med webb.
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med innehåll och form på webbplatser.
  • Kunskaper i att bearbeta text samt vara en skicklig skribent.
  • God kunskap om webbens möjligheter samt användbarhet och tillgänglighet på webben.
  • Erfarenhet av olika verktyg och applikationer för webb och andra digitala kanaler, särskilt publiceringsverktygen Episerver och SiteVision.

Du är tillräckligt kunnig och bekväm i att hantera olika illustrations- och bildbehandlingsprogram för att bearbeta underlag på lämpligt sätt. Självklart arbetar du obehindrat i relevanta Officeprogram.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper! Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och initiativrik. Du är en lagarbetare med drivkraft och stort intresse för kommunikation via webben. Arbetet sker till stor del i tätt samarbete med andra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet. Det är en fördel om du har erfarenhet av att ingå i team.

Som person tror vi att du kommer trivas bäst om du är positiv, flexibel, tar egna initiativ och känner ansvar för dina åtaganden.

Vi erbjuder i gengäld möjligheten att få jobba med ett livsviktigt och angeläget område som berör stora delar av vår befolkning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast, efter överenskommelse

Ansök här senast: 2017-02-12
Ange referensnummer: A648709


Gemensam information uppdaterad: 3 februari 2017

Regionalt