Verksamhetschef till RCC Syd

Är du en drivande och inspirerande ledare som strategiskt och operativt vill leda och utveckla cancervården i södra sjukvårdsregionen?

Du kommer att samarbeta med de andra landstingen i södra sjukvårdsregionen och med de andra fem sjukvårdsregionerna för att utveckla och förbättra cancerprocessen genom tio kriterier. Vidare kommer du att arbeta för att fortsatt utveckla ett enhetligt arbetssätt såväl lokalt som regionalt. I din tjänst arbetar du patientprocessorienterat och i det ingår samarbete med patientföreträdare. En viktig del är att integrera forskning och rehabilitering i patientprocessarbetet.

I rollen som verksamhetschef har du ansvar för ekonomi, personal och verksamhet inom området. Du driver arbetet genom enhetschefen och 25 anställda som arbetar med bland annat registercentrum, vårdprogram, förebyggande arbete och processledning för olika cancerdiagnoser.

Du är en inspirationskälla som har initiativkraft, uthållighet och den kommunikativa förmågan som krävs för att arbeta med mål som är strategiska och långsiktiga.

Är du beredd att anta dessa utmaningar? Då är du välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för RCC Syd!

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har dokumenterad ledarerfarenhet med gedigen forskarbakgrund och vi ser det som positivt om du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av övergripande nationellt arbete inom cancerområdet och har upparbetade närverk nationellt såväl som internationellt. Vidare är det fördelaktigt om du har erfarenhet av processarbete samt av att arbeta på övergripande nivå i politiskt styrda organisationer.

Detta är en tjänst för dig som är en drivande person med stor uthållighet och social kompetens. Som verksamhetschef har du lust och vilja att leda samt har ett engagemang och entusiasm för såväl uppdraget som dina medarbetare. Du har ett visionärt synsätt och driver arbete som skapar resultat. Det är av största värde att du ser vården ur patientens perspektiv och har stor förmåga att samarbeta över gränser på ett kreativt och innovativt sätt. Du inser betydelsen av att utveckla ett gränsöverskridande förebyggande arbete som en viktig del i cancervårdens utveckling. Vidare har du ett stort engagemang för behovet att integrera klinisk forskning i det dagliga patientarbetet.

Det förekommer resor i tjänsten till bland annat regionala samverkansmöten och det är därför meriterande med giltigt B-körkort.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer och ansök här.

Sidan uppdaterad: 3 november 2017

Regionalt