MENY

Affektfokuserad cancerrehabilitering

Cancer och känslor, hur hänger det ihop egentligen? Varför pratar vi inte om en cancerdiagnos som en traumatiserande händelse när vi vet att de flesta patienter går igenom en krisreaktion efter att de fått sitt cancerbesked?

Vad är affektfokuserad cancerrehabilitering?

Det borde vara lika självklart att vi tar hand vårt känsloliv som att vi tar hand om vår kropp när vi ska läka. Men det är inte alltid lätt och vi kan behöva hjälp i den processen. Att vi tillåter oss att reagera är en förutsättning för att vi ska återhämta oss psykiskt efter att vi behandlats för cancer.

Syfte:

Kursens syfte är att öka kunskap om psykologiska reaktioner vid cancersjukdom och värdet av att arbeta med strukturerade bedömningar av psykosociala behov för att hitta de patienter som är i behov av extra stöd, tidigt under sin cancerbehandling.

Den här utbildningen ger dig verktyg för hur du kan se olika psykologiska reaktioner hos dina patienter och du får även verktyg för hur du kan hjälpa dem.

Målgrupp:

Kontaktsjuksköterskor

Upplägg:

Utbildningsdatum: 2-3 maj
Tid: 09.00–16.00, båda utbildningsdagarna
Plats: Långholmens Hotell och Restaurang, Långholmsmuren 20
Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri 

Sista dag för anmälan är 25 april.

Observera att antalet platser är begränsat. Först till kvarn.

För mer information, kontakta: Ylva Hellstadius, utbildningsansvarig/processledare cancerrehabilitering, ylva.hellstadius@sll.se

När du skickar in din anmälan intygar du att du har läst och godkänner att dina personuppgifter sparas enligt GDPR. Läs mer här. 

Anmälan - Affektfokuserad cancerrehabiltering


Ansvarig redaktör: Maria Franchell

Sidan uppdaterad: 30 januari 2019