Webbredaktör/kommunikatör, Regionalt Cancercentrum sydöst

Regionalt cancercentrum sydöst (RCC), som är en del av Centrum för Verksamhetsstöd och Utveckling inom Region Östergötland, är ett kunskaps- och serviceorgan i sydöstra sjukvårdsregionen som tillsammans med övriga fem regionala cancercentrum ska utveckla cancervården utifrån ett tydligt patientperspektiv och målen i den nationella cancerstrategin.

På kanslitet arbetar idag 25 personer inom olika professioner som bland annat registeradministratörer, statistiker, processledare, projektledare, registerproduktägare och kommunikatör. Vi har en god stämning i arbetsgruppen och sitter i trevliga och ljusa lokaler i garnisonen nära grönområden - där vi gärna tar en promenad tillsammans på lunchen. Vår arbetstid är förlagd till vanliga kontorstider.

Vill du tillsammans med oss sträva mot målet att: ”Färre i regionen ska insjukna i cancer, fler ska överleva längre och få bättre livskvalitet”? Välkommen att söka denna tjänst som webbredaktör/kommunikatör hos oss!

Läs gärna mer om RCC sydöst på vår hemsida.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta som webbredaktör/kommunikatör på RCC sydöst där du får möjligheten att arbeta med både små och stora frågor i en kunskapsintensiv miljö? Att arbeta som webbredaktör/kommunikatör hos oss innebär att du får möjligheten att förmedla vårt budskap via vår hemsida, vårt nyhetsbrev, debattartiklar med mera. Ditt ansvar kommer i första hand vara att samordna och leda kommunikationen i digitala medier både nationellt och inom den sydöstra sjukvårdsregionen där förutom Östergötland, Kalmar och Jönköpings län ingår, skriva texter och stödja medarbetare samt att vara informationsansvarig i arbetet med RCCs webbsidor. Du deltar aktivt i nationella kommunikationsnätverk tillsammans med övriga RCC. Du har även en viktig roll för kommunikationen mellan RCC sydöst och Region Östergötlands kommunikationsenhet.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att du har högskoleutbildning i kommunikation eller motsvarande. Har du erfarenhet från vårdområdet så är det meriterande men inget krav. Du har stor datorvana, med stort intresse för kommunikation i alla former, men med fokus på digitala medier, och är en god skribent med förmågan att anpassa budskap för olika målgrupper. Det är meriterande att du har kunskap inom Episerver.

Personliga egenskaper

Du trivs med att arbeta både självständigt och i samverkan, med en god förmåga att leda och organisera webb- och kommunikationsarbete både på regional och nationell nivå. Dessutom är du en duktig pedagog samt har förmågan att skapa engagemang och delaktighet och förmedla komplex verklighet i enklare termer. Du har en förmåga att snabbt ställa om när det behövs och vara serviceinriktad i alla lägen. Du har både praktisk och strategisk kunskap om kommunikation i digitala medier.

Anställning och information

Det här är ett vikariat på ca 1 år med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: 
Verksamhetschef Srinivas Uppugunduri, 010-103 39 58.
Enhetschef Marie Savén, 010-103 32 14.

Fackliga företrädare för VISION är Cecilia Holtström, 010-103 96 45.

Ansökan

Ansök här senast den 23 september 2018.

Ansvarig redaktör: Linda Carlén-Hallström

Sidan uppdaterad: 10 september 2018

Regionalt