MENY

Nyheter

Nyheter från RCC Sydöst

24
MAJ
2017

Sydöst

Utvecklingskraft cancer med fokus på primärvård

- Samarbetet vi har i sydöst är unikt, med sjukhus i toppklass. Det ska vi ta fasta på inför kommande utmaningar inom cancervården. Vi kan vara stolta men inte nöjda.


11
MAJ
2017

Sydöst

Nationell kunskapsstyrning temat för regional work-shop

- Det är ett spännande förslag som SKL för fram, där nationell kunskapsstyrning ska organiseras i olika ämnesområden tydligare än idag, för att vi ska få till en bättre samordning nationellt. Modellen är inte helt olik strukturen för regionala cancercentrum, som arbetar både nationellt och regionalt av samma anledning.


11
SEP
2015

Sydöst

Lyckat besök av Socialstyrelsen

- Intressant och givande dag! Jag tror att alla var överens om att Socialstyrelsens besök verkligen bidrar till att utveckla RCC.


8
MAJ
2015

Sydöst

Tänkvärt och inspirerande på utvecklingskraft cancer

- När jag första gången kom till vården så fick jag frågan ”Det här med produktionsplanering finns det evidens för det?” Jag blev helt paff, för jag tänkte ”Vad är alternativet?”. Kan man låta bli att planera verksamheten? Hur går det till?


10
MAR
2015

Sydöst

Srinivas Uppugunduri om framtidens cancervård

Effektivare flöden, fokus på forskning och gemensamma överenskommelser viktigt för framtidens cancervård. Så kan cancervårdens framtida utmaningar beskrivas. - Flödena inom cancervården är en av de största utmaningarna som finns. Där kommer vi att fokusera väldigt mycket – ja, inte bara vi utan även linjeorganisationen i respektive region och landsting.


5
MAR
2015

Sydöst

Regionmöte för bröstcancer gav nya sätt att samverka

Nya arbetssätt med undergrupper som arbetar med specifika ämnen, dialog med patientrepresentanter och högt i tak var några av anledningarna till det givande regionmötet för bröstcancer, som hölls 6 februari i Nässjö.