MENY


29
JUL
2015

Väst

Viss förbättring av den palliativa vården

Nu finns aktuell statistik om den palliativa vården i Västra sjukvårdsregionen för andra kvartalet 2015 på webben.


8
JUN
2015

Väst

Så ska cancervården i Västra sjukvårdsregionen utvecklas

Nu finns en politiskt beslutad utvecklingsplan för cancervården i Västra sjukvårdsregionen. Planen "En ännu bättre cancervård" innehåller sex strategiska utvecklingsområden och ett antal inriktningsmål.


28
APR
2015

Väst

Kurs i svåra samtal för ST-läkare och specialistläkare

Nu har anmälan till höstens omgångar av kursen ”De svåra samtalen” öppnat. Kursen ges vid fyra tillfällen 2015 och riktar sig till dig som är läkare och möter patienter med allvarlig sjukdom och patienter i palliativ vård.


17
APR
2015

Väst

Eldsjälar på Sahlgrenska fick pris på Gyncancerdagen

Eva Rosén, kontaktsjuksköterska på Kvinnokliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, var en av dem som uppmärksammades när Nätverket mot gynekologisk cancer delade ut sitt årliga eldsjälspris. Priset delades ut på Gyncancerdagen den 16 april.


16
APR
2015

Väst

Magnet lär föräldrar om solskydd för barn

Skydda ditt barn med skugga, kläder och kräm. Och undvik solen mellan klockan elva och tre. Det är huvudbudskapen i satsningen Sunda solvanor, som riktar sig till småbarnsföräldrar.


25
MAR
2015

Väst

Dags att anmäla intresse för höstens utbildning för kontaktsjuksköterskor!

Nu är det hög tid att anmäla intresse till den tredje omgången av den populära utbildningen för kontaktsjuksköterskor. Utbildningen omfattar 30 högskolepoäng och ges på halvfart under ett år. Anmälan ska ha inkommit senast 20 april


10
SEP
2014

Väst

Nystart för populär utbildning för kontaktsjuksköterskor

I augusti 2014 startade ytterligare en omgång av den populära högskoleutbildningen för kontaktsjuksköterskor. Utbildningen ges på halvfart under ett år och söktrycket är högt.


11
DEC
2013

Väst

Tränar läkare i samtal – med hjälp av skådespelare

Hur talar man om för en människa att hon har fått cancer? Eller att cancern har spridit sig och inte går att bota? I kursen ”det nödvändiga samtalen” får läkare lära sig mer om svåra samtal och öva tillsammans med specialutbildade skådespelare.