Kraftens hus nominerat i Sveriges främsta designutmärkelse

Sidan publicerades 12 april 2018

Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse. I årets upplaga är Kraftens hus en av de nominerade i kategorin Hållbar utveckling. Fantastiskt roligt!

Projektet Kraftens hus är Sveriges första stödcentrum för cancerdrabbade där designmetodik används för att försöka nå samhällsförändring. Carina Mannefred, utvecklingsledare på RCC Väst, är en av de som drivit arbetet i projektgruppen.Carina Mannefred

Carina, som numera också är verksamhetsansvarig på Kraftens hus Sjuhärad, gläds åt att Kraftens hus är uppmärksammat i designutmärkelsen:

– Kraftens hus är ett unikt stödcentrum för alla cancerberörda och resultatet av ett socialt innovationsprojekt som är initierat och drivet av cancerberörda. Det är enormt roligt att vårt gemensamma arbete uppmärksammas på detta sätt och en ära att nomineras till designpriset!

Årets upplaga av Design S – Swedish Design Awards har slagit rekord i antal anmälda bidrag. Nära 500 har gått genom juryns nålsöga och den 11 juni äger prisceremonin rum på Kulturhuset i Stockholm, där också närings- och innovationsminister Mikael Damberg kommer att närvara. Utmärkelsen riktar sig till professionella designers, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i vid bemärkelse. Det blir nu spännande att se om nomineringen leder fram till prispallen den 11 juni.

Text och foto: Annika Magnusson

Läs mer om Kraftens hus
Läs mer om Swedish Design Awards